Alaprajz
Alaprajz
 

Meglévõ lakás tervezési segédlete

Tudnunk kell mit is rajzoljunk, így először pár percben mérjük fel a lakást!
--- elválasztó ---
1.) Eszközök
Ehhez szüksége lesz az alábbi eszközökre: egy kemény írótáblára (de egy nagy könyv is megteszi), papírlapra, lehetőleg egy nagyobb (5 méteres) mérőszalagra, és végül hegyes ceruzára, tollra vagy akár filcre.

Gyakran előfordul, hogy a háztartásunkban nincs 5-6 m-es mérőszalag és ez elég nehézzé teszi a hosszú helyiségek pontos felmérését. Ebben az esetben érdemes egy hosszú vastagabb zsinórt vagy madzagot keríteni és ezzel lemérni a falak hosszát. Nem beszélve arról, hogy könnyebbé is teszi a munkát.

Illusztráció

Kérjen meg valakit, aki segíteni tud Önnek. Nem baj, ha nincs a közelben felnőtt segítség, kérjük meg nagyobbacska gyermekünket, hogy segítsen, így családi mókát varázsolhatunk ebből az elfoglaltságból is.
--- elválasztó ---
2.) Vázlatrajz
Első lépésben készítsünk egy vázlatot, amely tartalmazza a helyisége mindegyikét.

Illusztráció

Célszerű A4-es méretű papírlapon dolgozni, úgy hogy a teljes papírlapot felhasználjuk, mert így átláthatóbb lesz a rajzunk. Ez lesz az a rajz, amelyet be fogunk méretezni. Nem baj, ha egyenlőre, nem méretarányos a rajz, ez még úgyis csak vázlat!
--- elválasztó ---
3.) Méretezés
A méretezést kezdjük a falak hosszának a mérésével és beírásával, majd az ajtók és ablakok méretét mérjük és jelöljük a vázlaton. A nyílás zárók esetében ne felejtsük el, jelölni merre nyílnak.
Illusztráció

Ha ezzel végeztünk, mérjük meg a fűtő alkalmatosságok hosszát és ezt is vezessük fel a vázlatrajzra. Ugyan így járjunk el a különböző kapcsolók konnektorok telefon és Internet csatlakozásokkal is.

Illusztráció

Az alaprajzunkban jelölni tudjuk a konyha és fürdőszoba berendezésit is ezért érdemes ezekkel a berendezési tárgyakkal is ugyan ezt tenni. Tehát mérjük le a pontos méreteket és írjuk rá a vázlatunkra.


KészHáz Portál

Belépés

Regisztráció

Ablak bezárása

Belépés:

Az alaprajzkeszites.com oldalra való belépéshez, kérjük írja be a regisztrációkor megadott eMail-címét és jelszavát a beviteli mezőkbe, majd kattintson a "BELÉPÉS" gombra. Kérjük, figyeljen adatai helyes megadására!

Ha még nem regisztrált:

A regisztrációhoz kérjük, töltse ki ezt a rövid űrlapot, mely csak pár másodpercet vesz igénybe. Kérjük adatai helyes megadására figyeljen, mivel a regisztrációról visszaigazolást küldünk Önnek levélben!

Regisztráció

NYILATKOZAT: Az Ön regisztrációja kizárólag a alaprajz.kp.hu oldalra szól. Az Ön által megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem továbbítjuk. Regisztrációját Ön a későbbiekben bármikor törölheti!
A weboldal A Magyar Webfejlesztési Terv támogatásával jött létre.